fbpx Germany has changed the period for mandatory quarantine upon entry into the country and the conditions for exemption from the quarantine measure (update).

Germany has changed the period for mandatory quarantine upon entry into the country and the conditions for exemption from the quarantine measure (update).

0 77.237
Delayed plane? Flight canceled? >>Claim compensation now<< for delayed or canceled flight. You can be entitled to up to € 600.

Update 24 noiembrie 2020 – completare: Începând cu data de 8 noiembrie 2020, a fost restrânsă semnificativ posibilitatea de exceptare de la efectuarea carantinei pentru persoanele care prezintă un test negativ for Mesures COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania și tradus în germană sau engleză.

Autoritățile germane și-au reconsiderat abordarea, ca urmare a constatării faptului că aceasta nu asigură o protecție suficientă împotriva cazurilor de infectare care se petrec înainte de plecarea din zona de risc sau chiar în timpul călătoriei către Germania.

Această posibilitate a fost strict limitată la persoane care: efectuează vizite din motive familiale (la rude de gradul I și II sau soți/parteneri cu reședințe diferite); au nevoie de îngrijiri medicale urgente; oferă asistență/îngrijire persoanelor care au nevoie imediată de acest lucru; lucrează în Germania în profesii și domenii cu relevanță; au de efectuat o deplasare profesională / stagiu de formare a cărui urgență este clar demonstrabilă și care nu durează mai mult de cinci zile.

Carantina poate fi suspendată mai devreme decât termenul uzual de 10 zile

Carantina poate fi suspendată mai devreme decât termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

O astfel de testare se poate efectua la medicul de familie sau conform celor comunicate de autoritățile locale de sănătate și este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc. Mai multe informații pot fi obținute prin apelarea liniei telefonice dedicată 116 117.

Dacă persoanele care au sosit din zone de risc încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse, febră sau pierderea gustului/mirosului) în decurs de 10 zile de la momentul intrării în Germania, devine obligatorie autoizolarea, chiar dacă testarea inițială a indicat un rezultat negativ, și contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate.

Principalele exceptări de la măsura efectuării carantinei privesc persoanele care: 

  • se află în tranzit; nu rămân mai mult de 24 hours pe teritoriul german;
  • efectuează vizite din motive familiale (la rude de gradul I sau soți cu reședințe diferite) de până în 72 de ore;
  • asigură transportul profesional de persoane și de mărfuri.

O serie de alte excepții mai sunt aplicate, cu variațiuni de la un land la altul, în situații temeinic justificate, spre exemplu în cazul unor categorii profesionale a căror prezență și activitate concretă pe teritoriul german sunt considerate absolut necesare menținerii funcționalității unor sisteme sau infrastructuri sociale critice.

Aceste exceptări nu sunt nici definitive, nici exhaustive, iar dacă există motive temeinice se pot acorda scutiri și în alte situații, cu acceptul punctual al autorităților locale de sănătate. Reglementările locale ale landurilor și hotărârile punctuale ale autorităților responsabile de sănătate rămân decisive în acest sens.

Also, people arriving from risk areas must register their personal data through the website: www.einreiseanmeldung.de.

Stirea initiala cu informatii MAE

Initial news: Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

The measures are applicable from 8 November 2020 and are mainly aimed at reducing the mandatory quarantine period from 14 to 10 days. At the same time, the exemption law from the quarantine measure was amended by presenting a molecular test (PCR) with a negative result for SARS-CoV-2 virus infection, performed prior to entering German territory.

Thus, according to the information provided by the German authorities, the quarantine period may be suspended before the expiry of the standard period of 10 days only if the person concerned undergoes a test for COVID-19 infection, starting on the fifth day after entry into the Federal Republic of Germany, and only from the time of communication of a negative test result.

You can find more information on MAE website.

Leave A Reply

Your email address Will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.